Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Vegan Pompoensoep recept

Een heerlijke herfstige pompoensoep boordevol groenten en natuurlijk helemaal vegan! Met dit makkelijke receptje maak je in een handomdraai een heerlijke gezonde pompoensoep. Serveer ‘m vooraf of als volledige maaltijd, het kan allebei.

Direct naar:

Veel groenten

Het eten van groenten is super belangrijk. Voor veganisten wordt geadviseerd om minimaal 400 gram groenten per dag te eten. Dat wil zeggen dat je bij minstens 2 maaltijden groenten eet. Het eten van soep is een goeie manier om veel groenten binnen te krijgen. En het is ook nog eens lekker en makkelijk! De landbouwgrond is uitgeput. We geven de grond niet meer de tijd om te herstellen, waardoor het niet meer op peil kan komen als het gaat om voedingstoffen. Tel daar het grondig wassen van de groenten en het bestrijden van o.a. onkruiden met pesticiden (chemische bestrijdingsmiddelen) bij op en er blijven een stuk minder voedingsstoffen over. Om deze reden krijgen we niet meer genoeg vitaminen en mineralen binnen via onze groenten. Daarom wordt het mineraal magnesium en de vitamines C, B12 en omega 3 aangeraden om te suppleren om zo de tekorten aan te vullen.

Vitamine A

Wist je dat pompoen veel vitamine A bevat? Zoals je misschien weet draagt vitamine A bij aan een goed gezichtsvermogen en een goede weerstand. Ook helpt Vitamine A bij het behoud van een sterk ijzergehalte in het bloed en bij het aanmaken van een gezonde huid en slijmvliezen. Tot slot draagt vitamine A bij tijdens de cel specialisatie. Dit is de ontwikkeling waarbij een nog niet gespecialiseerde cel verandert in een gespecialiseerde cel. Deze gespecialiseerde cel kan hierdoor vervolgens een eigen ‘missie’ uitvoeren.

Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen (a 800-1000 gram)
  • 2 gram verse gember
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 gele uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400ml kokosmelk
  • 1 liter water
  • ½ theelepel cayennepeper
  • Verse tijm
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je 'm!

  1. Snijd de pompoen door de helft en haal de pitjes en draadjes eruit. Snijd de pompoen daarna in stukjes. Tip: als je wil kun je de pompoenpitjes roosteren en als garnering gebruiken.
  2. Snijd de uien, gember en een paar takjes verse tijm fijn. Pers de knoflook.
  3. Doe wat kokosolie in een pan en fruit daarin de uien, gember en knoflook.
  4. Voeg daarna de pompoen, cayennepeper en tijm toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en bak totdat de pompoen (redelijk) zacht wordt.
  5. Breng een liter water aan de kook en giet het vervolgens bij de pompoen en de rest van de ingrediënten.
  6. Laat ongeveer 15 minuten meekoken tot de pompoen goed zacht is en voeg na 10 minuten de kokosmelk toe.
  7. Pureer de soep.
  8. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  9. Optioneel: Serveer met wat geroosterde pompoenpitjes.

Meer vegan recepten?

Bekijk het plantaardig eetschema van arts in opleiding en plantaardig voedingsdeskundige Viënne van Academy for Health. Speciaal voor de sportende vrouw die graag vegan wil eten. Bekijk 'm hier.

Samenvatting

Met bovenstaand receptje maak je makkelijk een heerlijke vegan pompoensoep. Romig, vol van smaak en boordevol groenten. Een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen en ideaal voor het herfstweer! Pompoen is rijk aan vitamine A, wat bijdraagt aan een goed gezichtsvermogen en een goede weerstand. Ook helpt Vitamine A bij het behoud van een sterk ijzergehalte in het bloed en bij het aanmaken van een gezonde huid en slijmvliezen. Tot slot draagt vitamine A bij tijdens de cel specialisatie. En de herfst is hét seizoen voor pompoenen, dus het uitgelezen moment om dit recept eens te proberen. Enjoy! Vegan pompoensoep recept