Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Een kleurrijk én gezond paasontbijt: zo doe je dat!

Ah, Pasen staat voor de deur en je weet wat dat betekent - tijd om te genieten van heerlijke maaltijden met familie en vrienden! Maar laten we eerlijk zijn, soms kunnen al die lekkernijen ons spijsverteringssysteem een beetje in de war brengen. Gelukkig hebben we het perfecte geheime wapen om deze feestelijke periode zonder enige spijsverteringsproblemen door te komen. Lees verder en dan delen we ons geheim ;).

 

Waarom kiezen voor een gezond paasontbijt?

Wij krijgen veel de vraag, maar hoe doe je dit nu gezond? Een gezond paasontbijt biedt niet alleen voedingsvoordelen, maar het kan ook een symbolische manier zijn om ons te verbinden met de natuurlijke cycli van vernieuwing die Pasen vertegenwoordigt. Door bewust te kiezen voor gezonde voeding, eren we niet alleen ons lichaam, maar ook de aarde waarvan het afkomstig is.

Kleurrijke en gezonde paas recepten

Pasen staat dus voor vernieuwing en wedergeboorte kan worden gezien in de natuur om ons heen, waar bloemen beginnen te bloeien, dieren jongen krijgen en de dagen langer worden. Het is een tijd om oude gewoonten los te laten en ruimte te maken voor nieuwe groei en mogelijkheden.

Hoog tijd voor gezonde recepten dus!

Klik hier voor je boodschappenlijst + bereiding.

  1. Healthy pannenkoeken
  2. Zelfgemaakte granola
  3. Hartige groene wentelteefjes met griekse yoghurt en honing
  4. Oranje smoothie 
  5. Turkse gepocheerde eieren met griekse yoghurt (Cilbir)
  6. Gezond taartje

Makkelijke en snel ontbijt

Voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudiger ontbijtoptie, hebben we een snelle en gemakkelijke suggestie:

  1. Spelt zuurdesembrood van Menno: Toast een paar plakjes van dit heerlijke brood en besmeer ze met biologische roomboter voor een eenvoudig maar heerlijk ontbijt.
  2. Bio roomboter: Kies voor biologische roomboter van grasgevoerde koeien voor een rijke bron van gezonde vetten en voedingsstoffen.
  3. Biologische blije eitjes: Gebruik eieren van vrije-uitloopkippen voor een eiwitrijk en voedzaam ontbijt. Heerlijk voor op je brood met hummus en sla.
  4. Avocado: Snijd een rijpe avocado in plakjes en leg ze op je geroosterde brood voor een romige en voedzame toevoeging.
  5. Oranje smoothie: Blend wortelen, sinaasappels en een vleugje kurkuma voor een snelle en gezonde smoothie boordevol vitamines en mineralen.
  6. Pure paaseitjes: Kies voor pure chocolade paaseieren met een hoog cacaogehalte voor een gezondere traktatie.

10 tips en tools voor een gezond paasontbijt

Nu we onze paasmenu's hebben samengesteld, laten we eens kijken naar enkele praktische tips en tools om ervoor te zorgen dat ons paasontbijt niet alleen gezond is, maar ook stressvrij en plezierig:

1. Voorbereiding en planning (mealpreap)

Neem de tijd om je maaltijden van tevoren te plannen en bereid zoveel mogelijk vooraf om stress op de ochtend van Pasen te verminderen. Sommige dingen kan je ook van te voren al maken.

2. Koop seizoensgebonden en lokale producten

Kies voor seizoensgebonden en lokale producten wanneer mogelijk, omdat deze vaak verser en voedzamer zijn dan ingevlogen producten. Zo vermijd het kopen van bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers.

3. Let op groenten, gezonde vetten en eiwitten

Zorg ervoor dat je ontbijt een goede balans heeft van groenten, gezonde vetten en eiwitten om je energie te geven en je vol te houden tot de volgende maaltijd.

4. Begin de dag met citroensap of appelazijn.

Drink 's ochtends een glas warm water met een scheutje citroensap om je spijsvertering te stimuleren en je lichaam te hydrateren na een nacht van vasten. Appelazijn helpt zelfs je bloedsuikerspiegel stabiel te houden!

5. Maak een wandeling voor het ontbijt

Start je dag met een verfrissende wandeling om je lichaam en geest wakker te maken en je spijsvertering op gang te brengen.

6. Bewuste eten/15x kauwen

Neem de tijd om je maaltijd te kauwen en bewust te genieten van elke hap. Door minstens 15 keer te kauwen, help je niet alleen je spijsvertering, maar geef je jezelf ook de kans om de volheid te voelen voordat je te veel eet.

7. Zit recht

Neem de tijd om aan tafel te zitten en rechtop te zitten tijdens het eten. Dit bevordert een gezonde spijsvertering en helpt bij het verminderen van maagklachten.

8. Gebruik bittere producten

Eet bittere en zure ingrediënten zoals witlof, rucola, waterkers en paardenbloem in je maaltijden, omdat deze de productie van spijsverteringssappen stimuleren en de spijsvertering bevorderen.

9. GENIET!

Deel je maaltijd met dierbaren en geniet samen van de smaken van je gezonde paasontbijt. Het delen van eten creëert een gevoel van verbondenheid en vreugde.

10: Nu eindelijk ons geheime wapen:  Digestion Complex

Nou, stel je voor dat je aan tafel zit, omringd door bergen van heerlijk eten. Je kunt niet wachten om ervan te genieten, maar je wilt ook niet dat die vervelende spijsverteringsproblemen je feestvreugde bederven.

Dat is waar Digestion Complex binnenkomt! Met zijn krachtige mix help je je lichaam om al dat heerlijke voedsel op een soepele en efficiënte manier te verwerken.

 Dosering: Neem gewoon 2 capsule bij elke grote maaltijd tijdens de paasviering.

Samenvatting

In dit blog hebben we de diepere betekenissen van Pasen verkend en gedeeld hoe je een gezond en voedzaam paasontbijt kunt bereiden dat zowel het lichaam als de geest voedt. 

We hebben ook praktische tips gedeeld om je te helpen bij de voorbereiding en planning van je paasontbijt, evenals inzichten in het belang van een gezonde spijsvertering voor ons algehele welzijn. Dus laat deze Pasen een tijd zijn van vreugde, verbondenheid en voedzaam genot ter ere van het leven en de vernieuwing die het seizoen met zich meebrengt.

Heb jij nog vragen?

Voor verdere begeleiding en advies raden we aan om contact op te nemen met onze orthomoleculair therapeut, je krijgt een gratis en op maat gemaakt advies.

Breng een bezoekje aan onze Instagram-pagina voor extra inspiratie. Ontdek gezonde recepten, blogs  en een overvloed aan ideeën om jouw welzijn naar een hoger niveau te tillen. We delen graag kennis en tips met jou!