Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

 

Leestijd: 5 minuten

Voel je je vaak moe en lijkt het alsof je batterij constant leeg is? Zijn er dagen dat zelfs een goede kop koffie niet helpt? Wij, Goldea Health, begrijpen dat de moderne levensstijl en wereld behoorlijk veeleisend kan zijn. Maar geen zorgen, wij hebben een paar gratis en krachtige tips waarmee je meer energie krijgt, zonder dat je je blauw betaalt aan dure supplementen of onbereikbare regimes. 

Energie hoe werkt dat precies?

Voel je je vaak futloos en energieloos, zelfs al heb je voldoende geslapen?

Iedereen is uniek. De hoeveelheid energie die we nodig hebben varieert van persoon tot persoon. Of je nu een actief leven leidt of juist een zittend beroep hebt, iedereen heeft wel eens een energie dipje gedurende de dag.

Maar wat als die vermoeidheid langdurig aanhoudt en je je nergens toe kunt zetten? Dit is waar vermoeidheid om de hoek komt kijken.

Vermoeidheid is meer dan alleen een gebrek aan energie; het beïnvloedt je vermogen om de dagelijkse taken uit te voeren. Als je je regelmatig uitgeput voelt, zelfs na een goede nachtrust, is het tijd om actie te ondernemen.

Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om je energieniveau te verbeteren.

Van voeding naar brandstof

Om te begrijpen hoe je meer energie kunt krijgen, is het belangrijk om te begrijpen hoe energie in ons lichaam wordt geproduceerd. Ons lichaam maakt gebruik van een molecule genaamd ATP als energiebron, die wordt gegenereerd uit de voeding die we dagelijks eten.

Onze spijsvertering breekt voedsel af tot kleinere moleculen, die vervolgens worden omgezet in ATP in onze cellen. Wanneer dit proces niet optimaal verloopt, kan dit leiden tot een gebrek aan energie. Wat je er aan kan doen gaan we je uitleggen!

Tips voor meer energie

Zorg voor voldoende slaap

Laten we beginnen bij de basis: slaap. Het is misschien wel het minst dure en meest krachtige middel voor meer energie dat je maar kunt wensen.

Je lichaam herstelt en laadt op terwijl je slaapt. Probeer elke nacht tussen de 7-9 uur slaap te pakken.

Hoe? Door een koele, donkere en rustige slaapkamer en een vast slaapschema. Ja, ook in het weekend! Door consequent goed te slapen, zal je merken dat je overdag meer energie hebt en je algehele gezondheid verbetert.

Minder stress voor meer energie

Stress is een echte energievreter. Wanneer we gestrest zijn, verbruikt ons lichaam extra energie in de 'vecht-of-vlucht' reactie, wat ons uitgeput en leeg kan laten voelen.

Wat kan helpen? Sporten, bewegen, praten met een vriend/vriendin of een therapeut. Ook helpen ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie. Dit vermindert niet alleen stress, maar het verbetert ook je emotionele weerbaarheid, wat leidt tot meer energie.

Actief blijven voor meer energie

Hoewel het tegenstrijdig kan klinken, zal meer bewegen je helpen je meer energiek te voelen.

Regelmatige lichamelijke activiteit verbetert je hartgezondheid en bloedsomloop, wat essentieel is voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren en hersenen. Begin met iets eenvoudigs zoals een dagelijkse wandeling of een korte work-out thuis.

Tip: ga iets eerder naar bed, sta 30 minuten eerder op. Zo heb je voor werk al tijd om een rondje te wandelen buiten. Je zal merken dat je met meer energie naar je werk gaat.

Je zult niet alleen sneller in slaap vallen, wat bijdraagt aan een betere rust, maar je zult ook die natuurlijke dopamine-boost ervaren, waardoor je meer energie krijgt.

Stop met roken voor een energieboost

Als je rookt, is het nu echt tijd om te stoppen. Roken kan je slaap verstoren, waardoor je de volgende dag minder energie hebt.

Bovendien ben je afhankelijkheid van nicotine, wat je energieniveaus beïnvloedt.

Wij horen vaak van mensen dat stoppen met roken zorgt voor leidt een toename van energie. Hulp nodig? Lees dan deze blog: stoppen met roken.

Eet je ontbijt

Overslaan van maaltijden, vooral het ontbijt, kan leiden tot lagere energieniveaus gedurende de dag. Een gezond ontbijt kickstart je metabolisme, stabiliseert bloedsuikers en geeft je de noodzakelijke brandstof om je dag te beginnen.

Want koffie gebruiken om je dag te beginnen is echt een no go! In deze blog leggen we het uitgebreid uit: het echte effect van koffie

Wat dan wel? Probeer voedzame ontbijtjes zoals: havermout, eieren, of smoothies die rijk zijn aan vezels, eiwitten en gezonde vetten.

Het zijn eenvoudige keuzes die een grote impact kunnen hebben op hoe je je voelt door de dag heen.

Bonus tips voor meer energie

Naast de hoofdtips, zijn hier nog een paar snelle aanpassingen die je kunt maken voor nog meer energie:

  • Beperk alcohol: Het verstoort je slaap en vermindert de slaapkwaliteit.
  • Hydrateer goed: Drink voldoende water om uitdroging, wat vermoeidheid kan veroorzaken, te voorkomen.
  • Minder suiker: Vermijd grote hoeveelheden suiker om pieken en dalen in energieniveaus te voorkomen.

Ben je hier nu al mee bezig en blijf je vermoeid? Dan hebben we nog een gouden tip!

Goldea Health meer energie protocol: 

  • Active B12 complex: 

    • Waarom?
      • Vitamine B12 is essentieel voor het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van een gezonde energiestofwisseling.
      • Ondersteunt de vorming van rode bloedcellen en helpt bij het behoud van een gezond zenuwstelsel.
    • Dosering:
      • 1 capsule per dag bij het ontbijt.

  • Power 5 Magnesium:

    • Waarom?
      • Magnesium speelt een sleutelrol bij de energieproductie in het lichaam en ondersteunt de spierfunctie en het zenuwstelsel.
      • Helpt vermoeidheid te verminderen en bevordert een gezonde slaap.
    • Dosering:
      • 2 capsules per dag bij het ontbijt.
  • Energy Boost:

    • Waarom?
      • Ontworpen om een natuurlijke boost aan energie te geven, met een synergetische mix van voedingsstoffen en adaptogene kruiden.
      • Helpt vermoeidheid te verminderen en ondersteunt een gezond immuunsysteem en stressrespons.
    • Dosering:
      • 1 capsule per dag bij het ontbijt.

Tot slot

We hopen dat je deze tips nuttig vindt en dat ze je helpen om je meer energiek en vitaal te voelen. Door kleine veranderingen in je dagelijkse routine te maken, kun je aanzienlijke verbeteringen in je energieniveaus zien. Onthoud, wij zijn er om je te ondersteunen op je reis naar een gezonder en energieker leven. Begin vandaag nog met het implementeren van deze strategieën voor meer energie!

Heb je meer energie nodig?

Probeer deze aanpak en laat ons weten hoe het voor je werkt! Jouw feedback is waardevol en helpt ons om nog meer inzichten en tips te delen die jou kunnen ondersteunen op je pad naar een energiek leven.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog?

Aarzel niet om bij ons gratis en op maat gemaakt advies aan te vragen of neem direct contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Breng gerust een bezoekje aan onze Instagram-pagina of bekijk onze overige recepten, blogs voor een overvloed aan gezonde en smakelijke ideeën. We delen graag kennis en tips om jouw welzijn naar een hoger niveau te tillen!