Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

5 Slimme voedingstips voor de zomer om optimaal te genieten

Wij Goldea Health willen graag met jullie delen hoe je op een slimme manier kunt genieten met deze voedingstips voor de zomer. Voeding speelt namelijk een cruciale rol bij het behouden van een natuurlijke, stralende en gezonde huid, vooral tijdens de warme maanden.

In deze blog zullen we vijf waardevolle voedingstips bespreken die je kunnen helpen om de zomer stralend door te komen.

Wil je meer weten? In deze blog delen we nog meer tips, met speciale aandacht voor natuurlijke huidbescherming.

Direct naar:

Tip 1: Hydrateer jezelf voor een stralende huid

Water is essentieel voor een gezonde huid, daarom benadrukken we het belang van voldoende waterinname.

Het liefst raden we gefilterd water en kruidenthee aan. Dit helpt niet alleen bij hydratatie, maar ondersteunt ook het natuurlijke detoxificatieproces van de lever (onze lichamelijke filter).

Door het goed op te letten of het vermijden van alcohol, drugs, pesticiden en medicatie kun je de belasting van de lever verminderen en zo de ophoping van afvalstoffen in de lymfevaten voorkomen.

Daarnaast adviseren we het gebruik van een mineralen drank genaamd 'Sole', dat bestaat uit een mengsel van Keltisch zout en water.

Hoe maak je dat?

  • Vul een glazen (jam)pot voor 1/3e met Keltisch zout en 2/3e met water.
  • Schud het mengsel goed, als er een dun zout laagje op de bodem verschijnt wil dit zeggen dat het water is verzadigd van de zout.
  • De sole kun je gebruiken door dagelijks 1 a 2 theelepels van de zoutoplossing aan een glas water toe te voegen voor een goede mineralen balans.
  • Werkt ook goed tegen hoofdpijn en tegen vermoeidheid en werkt ontgiftend.

Extra: Wissel je water eens af met kokosnoot water, kruidenthee of water met munt/limoen, gember en/of komkommer voor een goede hydratatie!

Extra tip: gebruik gefilterd water, zodat alle chemicaliën uit je water zijn gefilterd. Donker bewaren. Dan nu door met de voedingstips voor de zomer.

Tip 2: Bescherm je huid van binnenuit

Voeding kan een krachtige rol spelen bij het beschermen van je huid tegen schadelijke zonnestralen. Fruit zoals aardbeien, kiwi's en bramen zitten boordevol vitamine C en andere plantaardige voedingsstoffen die zijn belangrijk als natuurlijke bescherming tegen de zon. Door regelmatig deze vruchten te eten, verklein je de kans op verbranding en houd je je huid gezond.

Tip 3: Eet voeding rijk aan antioxidanten

Antioxidanten zijn essentieel voor het beschermen van je huid tegen schade door vrije radicalen, veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

Voedingsmiddelen zoals: watermeloen, groene smoothies, mango's, paprika's en frisse salades zijn rijk aan antioxidanten en kunnen je helpen de schade door de zon te verminderen. Vermijd daarnaast ranzige vetten, zoals zonnebloemolie en margarine, en kies in plaats daarvan voor gezonde vetten zoals ghee, kokosolie, avocado en rauwe noten.

Opzoek naar een heerlijke verfrissende zomer smoothie? Check dit receptje!

Tip 4: Luchtige maaltijden

Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om rekening te houden met je spijsvertering. Het warme weer kan ervoor zorgen dat je spijsvertering trager verloopt.

Kies daarom voor lichtere maaltijden die gemakkelijk verteerbaar zijn. Denk aan verse salades met seizoensgroenten, gegrilde vis of mager gevogelte, en volkoren granen zoals quinoa of boekweit. Deze voedingsmiddelen bevatten belangrijke voedingsstoffen en vezels die je energie geven en je spijsvertering ondersteunen.

Een van onze favo zomer recepten: Green power courgette noodels.

Tip 5: Eet met de seizoenen mee

Het essentieel om naar je lichaam te luisteren en te genieten van het overvloedige aanbod aan verse, seizoensgebonden voeding.

De zomer biedt een scala aan heerlijke vruchten en groenten die niet alleen voedzaam zijn, maar ook je huid kunnen voeden en beschermen. Denk aan de sappige watermeloenen, zoete bessen, knapperige komkommers en verfrissende munt. Maak gebruik van deze gezonde en natuurlijke opties om je voeding aan te vullen en je huid stralend te houden gedurende de zomermaanden.

Extra tip: Je huid beschermen tegen UVA/UVB straling

De laatste tip valt niet onder voedingstips voor de zomer, maar mag niet ontbreken.

Want je huid beschermen van binnenuit tijdens de zomer is erg belangrijk. Daar spelen zoals je hebt gelezen antioxidanten een belangrijke rol. Zeker bij het beschermen tegen schadelijke invloeden zoals UV-straling en vervuiling.

UV-straling en luchtvervuiling veroorzaken vrije radicalen die schade aan gezonde cellen kunnen aanrichten. Astaxanthine is een krachtige antioxidant die je huid van binnenuit beschermt tegen UV-straling en een waardevolle toevoeging is aan je zomerse huidverzorging.

Onze krachtige antioxidant #08 Astaxanthine beschermt tegen onder andere UV-straling. Daarom is het een waardevolle toevoeging aan je zomerse huidverzorging. voedingstips voor de zomer Waarom Astaxanthine?
  • Natuurlijke Astaxanthine
  • Krachtige antioxidant
  • Hoge dagdosering 8mg
  • 100% Natuurlijk en vegan
  • Bescherming tegen UV straling*
  • Gezondheid van de ogen*
  • De huid*
*Toegestane EFSA claims

Conclusie: voedingstips voor de zomer

Met deze vijf slimme voedingstips voor de zomer kun je op een natuurlijke en gezonde manier van de zomer genieten, terwijl je tegelijkertijd je huid beschermt. Door voldoende water te drinken, te kiezen voor voeding rijk aan antioxidanten en natuurlijke huidbescherming, en lichtere maaltijden te eten, geef je je lichaam en huid de voedingsstoffen die het nodig heeft om te stralen in de warme seizoenen. Vergeet niet te genieten van de zon en naar je lichaam te luisteren. Op deze manier kun je stralend en gezond blijven terwijl je van de zomer geniet. Tot slot: wil je graag professioneel advies op maat? Wij helpen, want bij Goldea Health kun je gratis advies krijgen van onze orthomoleculair voedingsdeskundige. Je kunt gerust contact met ons op bnemen voor meer informatie. Wil je meer weten over de krachtige antioxidant Astaxanthine en hoe het je huid kan beschermen? Klik hier.