6000x sterker dan Vitamine C? Astaxanthine!

Astaxanthine: Super Antioxidant, puur en natuurlijk

Afkomstig van de bloedregenalg behoort deze tot de carotenoïde familie. Deze rode alg groeit in wateren zoals meren en vijvers, maar komt ook voor in het Arctisch zeegebied. De astaxanthine uit dit algje wordt ook wel de krachtigste antioxidant uit de natuur genoemd en noemt men ook wel ‘Het Rode Goud’.

Antioxidanten hebben wij allemaal nodig, want deze beschermen het lichaam tegen vrije radicalen van buitenaf. Dankzij astaxanthine kleurt o.a. de zalm, kreeft en flamingo mooi roze. Deze dieren hebben de astaxanthine nodig om te overleven. En het wordt steeds duidelijker dat het voor de mens ook  een zeer interessante stof is.

Astaxanthine van Goldea Health

Waar is Astaxanthine goed voor?

UV Schade: Er zijn veel onderzoeken gedaan naar Astaxanthine waaruit blijkt dat Astaxanthine een natuurlijke bescherming biedt tegen UV Schade.* UV Schade is de hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Ogen: Astaxanthine ondersteunt de gezondheid van de ogen.* Het rode pigment uit de alg concentreert zich in het oog waardoor het oog beschermd wordt tegen UV licht. Dit voorkomt schade aan de lichtcellen, de fotoreceptoren genaamd. Vandaar dat astaxanthine als voorzorg goed in te zetten tegen staar (cataract en glaucoom) en macula degeneratie.

– Overige gezondheidsclaims: Astaxantine ondersteunt de gezondheid van hart en bloedvaten*, een gezond immuunsysteem*, een gezonde huid*, een gezonde spierfunctie*, gezond kraakbeen* en gezonde darmen.*

*Toegestane EFSA claims

Voed je huid van binnenuit!

Dagelijks wordt je huid blootgesteld aan vrije radicalen. Door zonlicht en luchtvervuiling onder andere ontstaat oxidatieve stress. Dit is een proces die zorgt voor veroudering. Door middel van gezonde voeding met Vitamine A, C en E krijg je antioxidanten binnen die dit proces afremmen en tegenaan. Uit onderzoek is gebleken dat astaxanthine de meest krachtige natuurlijke antioxidant is die er bestaat en helpt om de conditie van de huid optimaal te beschermen en verbeteren.

Natuurlijke versus synthetische astaxanthine

Astaxanthine supplementen zijn in twee versies te verkrijgen, namelijk natuurlijk versus synthetisch. De duurdere versies bevatten de rode pigmentstof uit de bloedregenalg en de goedkopere variant bevat een chemische versie geproduceerd uit aardolie. Van deze laatste wordt gezegd dat het minder effectief is, namelijk 20 tot 50 keer zwakker dan de natuurlijke versie. Bovendien worden de wetenschappelijke studies uitgevoerd met natuurlijke astaxanthine, derhalve is er geen bewijs dat de synthetische variant veilig is en dezelfde gezondheidsvoordelen biedt. Natuurlijke astaxanthine wordt beter, sneller en vollediger door het lichaam opgenomen.

Heb je vragen over onze supplementen?

Heb je vragen over onze natuurlijke voedingssupplementen of wil je advies over welk voedingssupplement het beste aansluit op jouw behoefte? Neem gerust contact met ons op! We voorzien je graag van advies.

De interesse van wetenschappers voor Astaxanthine

De belangstelling van wetenschappers groeit. Astaxanthine is namelijk de meest krachtige natuurlijke antioxidant die er bestaat, vele malen sterker dan Vitamine C en E bijvoorbeeld. Van antioxidanten is bekend dat ze de werking van vrije radicalen tegengaan en kunnen uitschakelen. Vrije radicalen zijn schadelijke elementen waar wij elke dag aan blootgesteld worden. Denk aan zonlicht, stress, zware lichamelijke arbeid maar ook het inademen van uitlaatgassen, smog, sigarettenrook, bestrijdingsmiddelen en schoonmaakmiddelen. Gelukkig is ons lichaam uitgerust met een eigen verdedigingsmechanisme, namelijk antioxidanten. Het is van belang dat het lichaam beschikt over voldoende antioxidanten om de vrije radicalen de baas te kunnen zijn. Astaxanthine blijkt hiervoor heel goed geschikt, misschien zelfs wel de beste antioxidant die er bestaat. Deze heeft namelijk dezelfde lengte en dikte als die van een celmembraan. Dit geeft een betere bescherming tegen cellulaire schade dan welke andere antioxidant dan ook.

PREMIUM ASTAXANTHINE VSG Nataxtin™ kopen in onze webshop

Met de volgende vijf stappen, plaats je eenvoudig online een bestelling in onze webshop:

  1. Voeg het product toe aan je winkelmandje door op de groene button te kikken.
  2. Klik op “verder winkelen” om verder te shoppen. Wil je betalen? Via de knop “bestellen” ga je naar het bestelproces.
  3. Controleer je besteloverzicht en vul je gegeven in. Heb je een kortingscode? Vul hem dan ook in!
  4. Selecteer hoe je wilt betalen ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  5. Almost there! Via de “bestelling plaatsen”-knop plaats je definitief je bestelling. We zorgen ervoor dat hij zo snel mogelijk bij je op de mat valt!

Veelgestelde vragen over astaxanthine supplementen

Misschien vind je dit ook leuk

Menu