Meer energie – tips voor een gezond en energiek leven

Gezondheid, Voeding

Meer energie – tips voor een gezond en energiek leven

Een gezond en energiek leven

Heb je moeite de dag door te komen vanwege gebrek aan energie? Veel mensen die zich hierin herkennen grijpen helaas als toevlucht naar energydrankjes om hun energieniveau te verhogen. De consumptie van energydranken is de afgelopen twintig jaar sterk toegenomen. Energydranken worden agressief op de markt gebracht met de bewering dat deze producten een energyboost geven om fysieke en cognitieve prestaties te verbeteren. Studies die deze beweringen ondersteunen, zijn echter beperkt en vaak gefinancierd door een commercieel bedrijf met bepaalde belangen. In tegendeel, er worden veel nadelige gezondheidseffecten gerelateerd aan energydrank. Wil jij meer energie zonder nadelige gezondheidseffecten? Goldea Health geeft tips.

Voedingssupplementen voor meer energie

Hoe kom ik aan meer energie?

Gezondheid is onlosmakelijk verbonden aan een gezonde levensstijl. Je energiek voelen gaat gepaard met een levensstijl waarbij je goed voor jezelf zorgt. Goed voor jezelf zorgen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan in onze huidige stress/ prestatiemaatschappij, toch moedigen we je aan om de zeven basisprincipes te hanteren in je dagelijks leven:

 1. Slaap voldoende (voor een volwassen persoon is dit ongeveer 7 a 8 uur)
 2. Heb voldoende beweging op een dag
 3. Verminder stress
 4. Stop met slechte gewoontes (zoals roken, te veel alcohol drinken en ongezond eten)
 5. Ga voor pure/ biologische voeding
 6. Drink voldoende gezuiverd water
 7. Neem genoeg zonlicht tot je

Wat is een energieverrijkt dieet?

Omdat eten en drinken een van de belangrijkste bronnen is van alle energie, willen we dit basisprincipe uitlichten. Eten en drinken geven energie die in het lichaam nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Verse/ biologische voedingsmiddelen vernieuwen het energieniveau met vitamines, mineralen en antioxidanten. Eet zoveel mogelijk groente, fruit, noten en zaden. En last but not least: drink voldoende water. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar cellen worden verplaatst en dat afvalstoffen worden geloosd. Daarnaast zorgt water ervoor dat ons afweersysteem wordt versterkt.

Onze organen en vermoeidheid

Vermoeidheid, of het nu weinig of veel is, wordt het vaak gekoppeld met storingen van de bloedsuikerspiegel. Hoe meer verstoring, des te meer vermoeidheid. Het is daarom belangrijk om onze bloedsuikerspiegel op pijl te houden. We hebben drie organen die het meeste aanstuurwerk heeft wat betreft suiker: onze bijnieren, de lever en de alvleesklier.

Welke supplementen voor meer energie?

Energie kan in een paar weken terugkomen door de lever, bijnieren en de alvleesklier te helpen. Je kunt deze organen helpen door onder andere het suppleren van Vitamine C, Magnesium, Vitamine B12 en de Energy Boost. Belangrijke vitamines die in de Energy Boost zitten zijn onder andere vitamine B2 en B6.

Ben jij vermoeid en heb je weinig energie?

Het Energy Boost voedingssupplement van Goldea Health bestaat uit onder andere Guarana wat helpt om fris en alert te blijven, de vitamines B2, B3, B5, B6 en B12 ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid. Wanneer de vermoeidheid op korte termijn is, bijvoorbeeld wanneer je een keer een nachtje niet goed hebt geslapen is dat niet erg. De Energy Boost voedingssupplementen raden we daarom vooral aan voor mensen die al langere tijd ‘vermoeidheid’ ervaren.

Gratis supplementen advies

Wil jij graag weten welke voedingssupplementen jij het beste kunt slikken voor een juist energie niveau? Dat kan! Goldea Health biedt persoonlijk advies aan, afgestemd op jouw leefstijl en behoefte. Zodat je precies weet welke supplementen jij het beste kan slikken voor een optimale gezondheid.

Voedingssupplementen kopen in onze webshop

Je plaatst een bestelling eenvoudig online in onze webshop:

 1. Plaats het product van je keuze in je winkelmandje door op de groene button te kikken.
 2. Wil je verder shoppen? Klik dan op “verder winkelen. Wil je afrekenen? Via de knop “bestellen” ga je naar het bestelproces.
 3. Controleer je besteloverzicht en vul je contact- en adresgegevens in. Heb je een kortingscode? Vergeet hem dan niet in te vullen!
 4. Geef aan hoe je wilt betalen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
 5. Hoppa! Via de “bestelling plaatsen”-knop komt je bestelling bij ons binnen. We doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk bij je af te leveren.

Veelgestelde vragen over ‘gezonde ogen supplementen’

Misschien vind je dit ook leuk

Menu