Over Goldea Health

Wie is Goldea Health?

Goldea Health is een Nederlands merk met hoogwaardige voedingssupplementen van Nederlandse bodem voor een eerlijke prijs. De recepturen van onze supplementen zijn tot stand gekomen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en in samenwerking met natuurwetenschappers en apothekers. We werken met hoge doseringen in combinatie met stoffen die zorgen voor een optimale opneembaarheid. Alle producten zijn geschikt voor veganisten.

Kan ik Goldea Health ook in de winkel kopen?

We verkopen Goldea Health voedingssupplementen alleen via onze eigen webshop.

Wie zit er achter Goldea Health?

Een team van ervaren natuurwetenschappers, apothekers en ondernemende vrouwen. Meer dan 25 jaar ervaring in de branche heeft geresulteerd in het ontstaan van het merk Goldea Health.

Waar produceren jullie de voedingssupplementen?

Op Nederlandse bodem bij twee gerenommeerde en gecertificeerde fabrikanten. Wil je meer informatie over ons productieproces? Neem dan even contact op via info@goldea-health.com.

Over Goldea Health voedingssupplementen

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn eet- of drinkwaren die bedoeld zijn als aanvulling op de normale voeding. Ze vormen een geconcentreerde bron van één of meer microvoedingsstoffen of van andere stoffen met een voedingskundig of fysiologisch effect. Vitamines zijn de bekendste voedingssupplementen. Maar er zijn er véél meer. Denk aan producten met mineralen, kruiden, visolie of probiotica. Allemaal bedoeld als iets extra’s bovenop de dagelijkse voeding en voor het behoud van een goede gezondheid.

Waarom zijn Goldea voedingssupplementen anders dan andere supplementen?

Doordat onze voedingssupplementen:

  • bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten;
  • hoog gedoseerd zijn;
  • zeer goed opneembaar zijn;
  • worden aangeboden voor een eerlijke prijs;
  • ook geschikt zijn voor veganisten.

Wat maakt deze voedingssupplementen vegan?

Uiteraard zijn de ingrediënten van onze voedingssupplementen natuurlijk, maar daarnaast maken we gebruik van een plantaardige capsule of softgel. En dat laatste is vooral een uitdaging, omdat er vaak gebruikt wordt gemaakt van gelatine. Wij maken gebruik van pectine. Pectine wordt gewonnen uit de schil van vruchten en is daarmee, in tegenstelling tot gelatine, niet dierlijk. Dit betekent dat onze producten volledig plantaardig zijn en daarmee zeer geschikt zijn voor veganisten.

Komen er in de toekomst nog meer soorten voedingssupplementen?

Absoluut, we blijven ons assortiment uitbreiden.

Hoe komen de recepturen van Goldea Health tot stand?

Op basis van wetenschappelijke studies en in samenwerking met natuurwetenschappers en apothekers. Kijk bijvoorbeeld naar onze curcumine. Niet alleen maken we gebruik van de beste curcumine, ook voegen we er bioperine (zwarte peperextract) aan toe. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de curcumine twintig keer zo goed opneemt.

Mag ik meer nemen dan de aanbevolen hoeveelheid?

Dat is beter van niet. De aanbevolen dagdosering is met de grootste zorg vastgesteld en is gebaseerd op aanbevelingen van de gezondheidszorg.

Waarom zou ik een voedingssupplement nemen?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Het lukt veel mensen niet om elke dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Bovendien is onze aardbodem uitgeput en bevat ons voedsel niet meer de hoeveelheid vitamines en mineralen die het vroeger bevatte. In bepaalde omstandigheden, zoals tijdens zwangerschap, sporten, ouder worden of chronische ziekte, heeft je lichaam behoefte aan extra voedingstoffen. Daarnaast kiezen mensen voor een supplement voor zijn specifieke werking, zoals bijvoorbeeld voor een goede nachtrust, ter ondersteuning van sterke botten of voor een natuurlijke rustgever bij stressvolle situaties.

Hoe moet ik mijn voedingssupplementen bewaren?

Bewaar je voedingssupplementen op een droge plaats bij kamertemperatuur.

Hoelang zijn de voedingssupplementen houdbaar?

De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking. Gemiddeld zijn de voedingssupplementen drie jaar houdbaar.

Veelgestelde vragen over het plaatsen van een bestelling

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons betalen met:

  • iDEAL (één keer als je kiest voor een terugkerende bestelling, daarna per automatisch incasso).
  • Paypal (alleen losse bestellingen).
  • Creditcard: Mastercard of Visa.

Wanneer betaal ik?

Dat hangt af van wanneer je je bestelling plaatst. Je eerste betaling wordt altijd direct afgeschreven. Bij een terugkerende levering wordt je tweede betaling altijd twee tot zes dagen vóór je volgende levering afgeschreven.

Waarom zou ik voor herhaalgemak kiezen?

Zo heb je op tijd je nieuwe voedingssupplementen in huis en hoef je niet eerst opnieuw een bestelling te plaatsen. Goldea Health werkt met maanddoseringen, zodat we precies weten wanneer je supplementen op zijn.

Kan ik makkelijk stoppen met herhaalgemak bestellingen?

Ja dat kan uiteraard. Je betaalt per bestelling en kunt na elke bestelling stoppen. Als je vragen hebt, kun je altijd mailen naar info@goldea-health.com.

Waarom werken jullie niet met achteraf betalen?

Logistiek en administratief gezien werkt het efficiënt om de klant vooruit te laten betalen. Vind je dit vervelend? Laat dan van je horen en wellicht kunnen we iets regelen.

Veelgestelde vragen over bezorgen

Wanneer krijg ik mijn bestelling bezorgd?

Normaal gesproken geldt bij Goldea: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd. Helaas kunnen we je op dit moment niet altijd garanderen vanwege de drukte bij PostNL door het coronavirus. We verwachten dat je bestelling binnen twee tot vijf werkdagen wordt bezorgd (en hopelijk sneller!). Is je pakketje er na vijf werkdagen nog niet? Stuur dan een berichtje naar info@goldea-health.com.

Met welke vervoerder werken jullie?

De bestelling wordt verstuurd en bezorgd met PostNL.

Wat gebeurt er als de doos niet in mijn brievenbus past?

De brievenbus verzenddoos is een platte doos die door een standaard brievenbus (26,5cm x 3,2cm) past. Mocht bij het bezorgen toch blijken dat het pakket niet past, dan biedt de postbode hem aan bij je buren en anders bij een PostNL-afhaalpunt in de buurt.

Ik heb veel producten tegelijk besteld. Hoe worden die bezorgd?

De producten worden verzonden in een brievenbusdoos. Heb je meer dan vier kleine doosjes, twee grote doosjes of een grote doos en twee kleine besteld? Dan wordt je bestelling verzonden per pakketpost met PostNL.

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn afhankelijk van de hoogte van het bedrag van je bestelling en vanaf 30 euro gratis. Dit geldt ook voor de terugkerende bestellingen.

Hoe duurzaam bezorgen jullie?

De verpakking is gemaakt van duurzaam karton. Het bezorgen verloopt via de brievenbus, waardoor er meer kans is op een geslaagde bezorging. Dat levert een tijd- en geldbesparing op waarbij wij allemaal, inclusief het milieu, bij gebaat zijn.

Kan ik mijn levering ook laten bezorgen bij een afhaalpunt?

Uiteraard, alhoewel je pakketje gewoon door de brievenbus past en je hier dus niet voor thuis hoeft te blijven. Heb je geen brievenbus? Of wordt je pakketje via de reguliere pakketdienst verzonden? Geef bij het plaatsen van je bestelling dan aan dat je graag wil dat het pakket naar een PostNL afhaalpunt gaat.

Veelgestelde vragen over herhaalgemak

Ik maak gebruik van herhaalgemak en ik wil mijn rekeningnummer wijzigen.

Helaas kan het rekeningnummer niet zomaar aangepast worden in je account, omdat de betaling verloopt via een automatisch incasso. Dit automatische incasso moet altijd eerst geautoriseerd worden door middel van een betaling. Wat je kunt doen is je abonnement opzeggen en opnieuw afsluiten op het nieuwe rekeningnummer.

Ik wil graag kiezen voor herhaalgemak. Hoe werkt dat?

Allereerst natuurlijk superleuk dat je wilt kiezen voor herhaalgemak. Je kunt bij je bestelling aangeven dat je het gekozen product maandelijks wilt ontvangen; uiteraard kan dit ook voor meerdere producten. Kies dan voor de optie: ‘herhaalgemak’. Ze worden dan tegelijk geleverd.

Nadat je voor de optie herhaalgemak hebt gekozen reken je de bestelling via je winkelmandje af en geef je toestemming voor het gebruikmaken van een automatisch incasso voor toekomstige bestellingen die gekoppeld zijn aan de herhaalgemak optie.

Ik heb gekozen voor herhaalgemak. Wanneer krijg ik mijn volgende zending?

Je ontvangt jouw bestelling steeds rond dezelfde dag van de maand. Dat gaat volledig automatisch en hier hoef je niets voor te doen. Wil je weten op welk moment je een pakketje kunt verwachten? Dat kan eenvoudig via je account, waar je kunt zien wanneer jouw volgende levering gepland staat. Als je binnen drie werkdagen na de geplande leverdatum nog geen track & trace-code hebt ontvangen, neem dan even contact met ons op, dan kijken we met je mee.

Kan ik herhaalgemak ook pauzeren?

Ja, dit kan zeker! Binnen je Goldea Health account kun je gemakkelijk je abonnement beheren. Als je op ‘mijn abonnementen’ klikt, zie je een overzicht van jouw lopende abonnementen. Als je vervolgens klikt op ‘abonnement details bekijken’ zie je de optie verschijnen om je abonnement te pauzeren. Je kunt hier een reden aangeven en ook meteen een nieuwe ingangsdatum kiezen.

Wat is de opzegtermijn van herhaalgemak?

We hanteren in principe geen strenge opzegtermijn. Als je wilt stoppen met herhaalgemak, moet dit natuurlijk kunnen. Zorg er wel voor dat je uiterlijk een week voor de volgende verzending gepland staat, stopt. Het kan anders voorkomen dat jouw pakketje al klaargemaakt is voor verzending. Je kunt deze datum altijd terugvinden in jouw account. Heb je al een verzendbevestiging gehad? Dan is je bestelling al onderweg en kunnen we hem helaas niet meer tegenhouden.

Ik wil herhaalgemak stopzetten. Hoe doe ik dit?

Ten eerste vinden we het natuurlijk erg jammer dat je wilt stoppen met herhaalgemak en hopen we je in de toekomst nog eens weer te zien. Klik in jouw account op ‘mijn abonnementen’, hier zie je een overzicht van jouw lopende abonnementen. Wanneer je klikt op ‘abonnement details bekijken’ zie je de optie verschijnen om je abonnement stop te zetten. Je kunt hier een reden aangeven en daarna nemen we afscheid van je. Mocht je na verloop van tijd weer terug willen komen, dan kan dat natuurlijk altijd.

Hoe neem ik contact op met de klantenservice?

We zijn altijd bereikbaar voor vragen of opmerkingen via het contactformulier en via de mail (info@goldea-health.com). Je kunt ons ook bereiken via Facebook en Instagram. Doorgaans reageren we binnen 24 uur.

Veelgestelde vragen over accounts en retourneren

Ik ben verhuisd en nu wil ik mijn adres wijzigen. Hoe doe ik dit?

Je kunt in jouw account gemakkelijk je adres wijzigen. Wanneer je inlogt zie je direct jouw (oude) adres staan. Die kun je hier aanpassen. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Klik op ‘wachtwoord vergeten?’ als je probeert in te loggen in je account. Volg de stappen en kies een nieuw wachtwoord. Als we je ergens bij kunnen helpen, neem dan alsjeblieft contact met ons op.

Hoe kan ik inloggen?

Inloggen op je telefoon of tablet kan gemakkelijk via de menu-knop bovenaan de website. In het menu vindt je de optie ‘inloggen’, hier kun je je email en wachtwoord invoeren. Bekijk je onze website op een desktop, dan is het nog makkelijker. Je kunt namelijk rechts bovenin gewoon op ‘inloggen’ klikken.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Als je een gedeelte of de volledige bestelling wilt retourneren, dien je ons hiervan op de hoogte te stellen. Dit kan schriftelijk (brief met reden van retourneren bij je pakket) of via de mail. Vervolgens kan je het pakket retourneren aan ons retouradres:

Goldea Health B.V.
Faradaystraat 14
6718 XT Ede

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor rekening van de koper.

Hoelang is mijn bedenktermijn?

Je hebt het recht om je bestelling te herroepen binnen een termijn van veertien dagen. Vervolgens kan je de bestelling aan ons te retourneren, mits de verpakking ongeopend is.

Hoelang duurt het voordat ik mijn geld teruggestort krijg bij een geretourneerd product?

We betalen je terug via hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Het bedrag wordt binnen veertien dagen teruggestort.