Welke supplementen nemen voor je immuunsysteem?

Het Nederlandse woord immuunsysteem komt van het Latijnse woord ‘immunis’, dat onaangeraakt betekent. Niet zo gek: een gezond immuunsysteem beschermt je lichaam namelijk tegen indringers van binnenuit en buitenaf. Als je slaapt, als je werkt en als je sport. Je immuunsysteem is altijd aan het werk om gevaren als bijvoorbeeld virussen, bacteriën en chemische stoffen buiten de deur te houden of zo snel mogelijk uit te schakelen. Met vitamine supplementen kun je jouw weerstand ondersteunen. Maar met welke? Daar vertellen je we je graag meer over!

Supplementen voor je immuunsysteem

#01 PREMIUM VITAMIN C
#01 PREMIUM VITAMIN C
#01 PREMIUM VITAMIN C
Sodium Ascorbaat
€ 10,95Brievenbuszending

  Deze vitamines zijn goed voor je weerstand

  Vitamine C

  Voor een goede werking van het immuunsysteem is het belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen via groente en fruit. Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken.

  Vitamine D

  Ook vitamine D is cruciaal voor een goede weerstand. Ons lichaam kan zelf vitamine D aanmaken. Dit gebeurt als er zonlicht op je huid schijnt. Ook kun je vitamine D uit voeding halen.

  Relatie tussen leefstijl en je immuunsysteem

  We weten we dat een gezonde leefstijl met gezond eten, voldoende slaap en lichaamsbeweging bijdraagt aan een goede weerstand. Door veel stress, alcohol en roken kan je immuunsysteem verzwakken. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je sneller ziekt wordt als je een (lange) periode bijvoorbeeld veel stress hebt gehad. Vaak is je weerstand dan wat minder, waardoor je vatbaarder bent voor indringers van buitenaf.

  100% natuurlijk. 100% vegan

  De supplementen van Goldea Health zijn 100% plantaardig. Dit betekent dat niet alleen de inhoud van de capsules vegan is, maar ook dat de capsule zelf volledig plantaardig is. Onze supplementen zijn dan ook 100% geschikt voor vegans.

  Heb je vragen over onze supplementen?

  Heb je vragen over onze natuurlijke voedingssupplementen of wil je advies over welk voedingssupplement het beste aansluit op jouw behoefte? Neem gerust contact met ons op! We voorzien je graag van advies.

  Vitamines zijn belangrijk voor je gezondheid

  Wat als je te weinig vitamine C binnenkrijgt?

  Als je voor een langere periode te weinig vitamine C binnenkrijgen via voeding, kun je last krijgen van:

  • Een slechter werkend immuunsysteem
  • vermoeidheid
  • Verminderde wondgenezing
  • Gewrichtsklachten
  • Blauwe plekken

  Wat als je te weinig vitamine D binnenkrijgt?

  Als je een vitamine D-tekort hebt, kun je last hebben van:

  • Een verminderde weerstand
  • Zwakke spieren en krampen
  • Spierpijn
  • Pijnlijke gewrichten
  • Snelle botbreuken
  • Psychische klachten als depressiviteit en lusteloosheid

  Natuurlijke supplementen kopen in onze webshop

  Wil je je lichaam ondersteunen met vitamine C of vitamine D supplementen? Plaats eenvoudig online een bestelling in onze webshop.

  1. Voeg het product toe aan je winkelmandje door op de groene button te kikken.
  2. Wil je betalen? Door op “bestellen” te klikken, ga je naar het bestelproces. Als je eerst verder wil winkelen is dat natuurlijk geen probleem. Klik dan op “verder winkelen”.
  3. Check je besteloverzicht en vul je gegevens in. Heb je een kortingscode? Vul hem dan in!
  4. Selecteer de door jou gewenste betaalmethode en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  5. Je bent bijna klaar! Door op de “bestelling plaatsen”-knop te klikken, komt je bestelling bij ons binnen. We gaan direct voor je aan de slag.

  Veelgestelde vragen over het immuunsysteem?

  Welk onderdeel van je immuunsysteem ondersteunen vitamine C en vitamine D?

  Vitamine C en vitamine D ondersteunen de eerste, tweede en derde afweerlinies van je immuunsysteem. De eerste afweer noemen we ook wel het uitwendige immuunsysteem. Dit passieve deel van je weerstand bestaat onder andere uit je huid en slijmvliezen. De tweede en derde afweerlinies zijn inwendig en bestaan uit een aangeboren afweersysteem en een verworven afweersysteem. Kortom: vitamines zijn goed voor elk onderdeel van je weerstand!

  Waarom verschilt de ADH vitamine D per persoon?

  Er kunnen verschillende redenen zijn voor een hogere of lagere ADH. Zo krijgen veel mensen op het Noordelijk halfrond door de stand van de zon in de wintermaanden te weinig zonlicht. Hun lichaam heeft van nature meer vitamine D nodig. Ook ouderen kunnen baat hebben bij een hogere dosering vitamine D, omdat de botstructuur vanaf een bepaalde leeftijd verandert. Voor de juiste dosering vitamine D kun je het beste contact opnemen met je huisarts.

  Wanneer werkt je immuunsysteem goed?

  Doordat het immuunsysteem bestaat uit vele onderdelen en zo ingenieus in elkaar zit, kun je eigenlijk niet zomaar zeggen dat je weertand goed of slecht is. Wel weten we dat een gezonde leefstijl bijdraagt een goede weerstand.

  Lees ook?