Waarop letten als je vegan vitamine D wil kopen?

Wist je dat veel vitamine D-supplementen niet plantaardig zijn? Die van Goldea Health uiteraard wel en de grondstoffen voor onze plantaardige vitamine D winnen we uit korstmos. Wat dat is en waarom dat goed (zo niet beter) is, lees je in dit blog. Ook leggen we het verschil uit tussen vitamine D2 en D3.

Supplement met vegan vitamine D3

#03 PREMIUM VITAMIN D3
#03 PREMIUM VITAMIN D3
#03 PREMIUM VITAMIN D3
Vegan D3 – 1000 IU – 25 mcg
€ 9,95Brievenbuszending

  Ga voor een vorm van vitamine D3 die plantaardig is

  Als je op zoek bent naar een plantaardige vitamine D, is het raadzaam om goed te kijken naar de ingrediënten en het soort vitamine D. Vitamine D3 is in bijna alle gevallen van dierlijke oorsprong, maar er bestaat er een uitzondering: korstmos. Dit is een schimmel en een alg tegelijk en het wordt ook wel ‘lichen’ genoemd. Het is een soort plakaatachtige laag die je kunt vinden op bomen, daken, rotsen en stenen. Het mos komt voor in verschillende kleuren. Van bruin tot oranje en van geel tot groen.

   

  Vitamine D3 wordt vaak gewonnen uit dierlijke bronnen als schapenwolvet, dat maakt de plantaardige vitamine D3 uit korstmos wat ons betreft bijzonder. Waarom dierlijke bronnen gebruiken als het ook plantaardig kan!? Dat is de filosofie van Goldea Health en daarom zijn al onze supplementen vegan.

  Let op de samenstelling van de capsule

   

  Voor onze supplementen gebruiken we een plantaardige capsule of softgel. Veel supplementen bevatten gelatine in plaats van softgel. Goldea Health gebruikt pectine. Dit halen we uit de schil van vruchten, waardoor dit volledig plantaardig is.

  100% plantaardige supplementen

  De vitamine d3 supplementen van Goldea Health zijn geschikt voor veganisten. Ondersteun je immuunsysteem met een goede kwaliteit vitamine d!

  Heb je vragen over onze supplementen?

  Heb je vragen over onze natuurlijke voedingssupplementen of wil je advies over welk voedingssupplement het beste aansluit op jouw behoefte? Neem gerust contact met ons op! We voorzien je graag van advies.

  Plantaardige vitamine D3 kan je lichaam goed opnemen

  Vitamine D komt voor in vijf varianten: vitamine D1, D2, D3, D4 en D5. Alleen de soorten D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol) zijn interessant en vind je terug in supplementen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine D3 voor mensen de betere variant is. Je lichaam kan het namelijk goed opnemen. Vitamine D2 kan ons lichaam minder goed opnemen dan vitamine D3.

  Vitamine D3 is dus beter dan vitamine D2.

  Vegan vitamine D3 kopen in onze webshop

  Met de volgende vijf stappen plaats je eenvoudig een bestelling in onze webshop:

  1. Plaats het product in je winkelmandje door op de groene button te kikken.
  2. Wil je afrekenen? Door op “bestellen” te klikken, start je het bestelproces. Wil je eerst nog verder shoppen? Dat kan door op “verder winkelen” te klikken.
  3. Controleer je besteloverzicht en vul je gegevens in. Heb je een kortingscode? Vergeet hem niet in te vullen!
  4. Kies hoe je wilt betalen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  5. Almost there! Als je op de “bestelling plaatsen”-knop te klikt, rond je het bestelproces af. Je bestelling komt er zo snel mogelijk aan!

  Veelgestelde vragen over vitamine D

  Slik je vitamine D ook in de zomer?

  Ja, het is raadzaam het gehele jaar door vitamine D supplementen te slikken. Je lichaam kan zelf de hoeveelheid vitamine D reguleren waardoor je nooit bang hoeft te zijn voor een overschot, bovendien kan je lichaam zo de tekorten van de winter weer aanvullen en alvast een voorraadje aanleggen voor de herfst.

  Hoeveel vitamine D3 per dag slikken?

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt tussen de 10 en 25mcg. Uiteraard verschilt de behoefte per persoon en is het bekend dat zwangeren, ouderen, mensen met een getinte of donkere huidskleur en mensen die weinig buiten komen meer vitamine D nodig hebben.

  Waarom is vitamine D3 beter dan D2?

  Ons lichaam kan vitamine D3 beter en sneller opnemen.

  Lees ook?